Galerie Oocker
Home | Kunstenaars | Galerie | Koop Rentevrij Kunst | Budel | Nieuwsbrief | Contact
Info - Wies van Dort

Wies van Dort

KK : kunstkoop regeling mogelijk

Galerie Oocker biedt de mogelijkheid om kunst uit de collectie te verwerven met een gespreide betaling zonder dat u hierover rente betaalt.WIES  van DORT
Wies van Dort - Breda 1936 -2017 Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, volgde ook post - academische workshops. Beelden maakt zij in steen , keramiek en brons. Wies houdt niet zo van uitgebreide verhalen over thema’s en stijlen; ze wil zich daar niet te veel op vastleggen ; dat ervaart ze als te beperkend; ze wil schilderen en beeldhouwen waar ze zin in heeft. Bovendien vindt ze dat stijl zo gauw een maniertje wordt. Bronzen beelden, hier spelen beweging en dynamiek een belangrijke rol. De vrouwenfiguren die zij maakt zijn dikwijls ook een beetje in zichzelf . Het accent ligt eigenlijk voornamelijk op de kleding en beweging daarin.  Ze hebben daarnaast ook iets meditatiefs. Qua houding zijn ze zeer expressief. Haar figuren zijn veelal sterk gestileerd , zwierig en wervelend. Esthetiek is duidelijk en overtuigend aanwezig in de bronzen. Dat geldt evenzeer voor de ritmiek als voor de huid van de beelden de bronzen vertonen een grote diversiteit en raffinement . De detaillering versterkt hun lichaamstaal.

← Home

35 jaar Galerie Oocker - originele schilderijen en bronzen beelden

Open: zaterdag en zondag van 13 - 17 uur - u kunt de galerie ook doordeweeks na afspraak vrijblijvend bezoeken. 

De collectie van Galerie Oocker omvat een select aantal nationale en internationale kunstenaars verbonden door een visie van authenticiteit en vakmanschap.